Opfriscursus (voorheen BROEM)

Test uw rijvaardigheid | eigen foto

Uw rijvaardigheid met een rij-instructeur testen en verbeteren

Op donderdag 26 oktober organiseert Veilig Verkeer Nederland Afdeling Heerde weer een BROEM Opfriscursus.

Deze opfriscursus is speciaal ontwikkeld voor oudere bestuurders van een auto, vanaf 60 jaar, die niet meer zo zeker van zichzelf zijn,en het deelnemen aan het verkeer daarom gaan mijden. Door deze opfriscursus te volgen, krijgen ze weer meer zelfvertrouwenen kunnen daardoor langer blijven deelnemen aan het hedendaagse verkeer. De exacte datum wordt binnenkort gepland.

De deelnemers krijgen onder het genot van een kopje koffie een videopresentatie met, belangrijke oude- en nieuwe verkeersregels. De ogen -, reactie -, en gehoortesten geven een indicatie of het nog voldoende is. Voorts is er de mogelijkheid om zelf een quiz op de computer te doen en of een vragentest in te vullen. U ontvangt na afloop een naslagwerk (met alle nieuwe verkeersregels).  

Ook is er de mogelijkheid om de praktijk te ervaren met speciaal opgeleide ervaren  rijinstructeur(s).  Met uw eigen auto wordt een route gereden om eventuele zwakke punten te signaleren. Na de rit volgt een nabespreking waarbij tips worden gegeven. Tot slot ontvangt u een persoonlijk advies. Deze opfriscursus verkeersregels en rijstijl, is geen herexamen en de deelnemer/ster hoeft geen angst te hebben voor instructeurs die zijn of haar rijstijl proberen te veranderen en evenmin wordt er schoolmeesterachtig op regels gehamerd. Het heeft dan ook geen enkele consequentie voor het rijbewijs.
 
Projectleiders: Henk Haasjes en Herman Westhof.

Aanmelden kan alvast via: h.haasjes@vvn-heerde.nl

 

klik op dit adres voor meer informatie    

Lees meer over de opfriscursus nieuwe stijl

Doe de online verkeerstest

Startdatum

donderdag, 26 oktober 2017 - 09:00

Einddatum

donderdag, 26 oktober 2017 - 16:00

Locatie

Dorpshuis Heerde

Straatnaam

Griftstraat

Huisnummer

8

Plaatsnaam

Heerde

Provincie

Gelderland

Type evenementen

Training

Trefwoorden

Opfriscursus

Segment

Feiten